Hauska mies

Minulla on hauska mies. Suorastaan niin hauska, että ihan hävettää.

Tunnen erään hieman iäkkäämmän pariskunnan, jonka miesosapuoli on hauska mies: sellainen huumorintajuinen ja nokkela vitsinvääntäjä, jonka jutut naurattavat useinkin ihan oikeasti. Mutta vielä hauskempi on hänen vaimonsa, joka on miehensä huumoripläjäysten suurin kannattaja. Kaava on seuraava: mies pudottelee ohimennen puheensa keskellä hauskoja juttuja, ja vaimo nauraa hytkyä hekottelee vierellä vesiä silmistään pyyhkien. Keskustelukumppaneitakin alkaa siinä vaiheessa hymyilyttää, koska jollei miehen vitsi naurata, vaimon reaktio on ainakin hellyyttävän huvittava.

Pariskunta on ollut vuosikymmenet naimisissa ja vaikuttaa edelleen ihan onnelliselta. Siitä voitaneen päätellä, että yhteinen huumori tekee parisuhteelle hyvää.

Minun mieheni hauskat jutut uppoavat minuun välillä turhankin hyvin. Jos muita ihmisiä on läsnä, joudun usein himmailemaan naurunpyrskähdyksiä. Mikä ihme siinä on, että hävettää nauraa julkisesti oman miehen jutuille, etenkin tilanteessa, jossa muut eivät vitsiä ymmärrä? Mies ei tietenkään helpota asiaa, vaan piilottaa hauskat pahkasikamaiset juttunsa tavallisen puheen ja lauseiden sekaan, jolloin ulkopuolisten on vielä vaikeampi tajuta, mitä mies sanoi ja miksi minä tirskahtelen vierellä. Olen kuitenkin tässä vuosien varrella oppinut lukemaan miehen puhetta ja löytämään kohokohdat sukkelasti.

Mikä minua sitten naurattaa? Esimerkin kerron edelliseltä illalta, jolloin pohdiskelin isovanhemmuusasioita, ja kerroin sitten miehelle, että mummoikäisenä haluan itseäni kutsuttavan nimellä ”mummi”. Mies totesi, että ”mummi” kuulostaa pliisulta, mutta siinä tapauksessa häntä pitää sitten lastenlasten kutsuman nimellä ”pappi”. Hekottelin tätäkin juttua vielä useamman tunnin kuluttua. Onneksi kukaan ei ollut näkemässä.

2 kommenttia artikkeliin “Hauska mies”
  1. Pekka Lampela sanoo:

    Se on Satu sellaista arjen viestinnän piristämistä jota minäkin pidän paitsi arvossa, myös Arvossa.

    Pekka Arvo Lampela

    Minä sitten pidän näistä arvonimistä… jne.

    Kyllä Speden kanssa kävellessä näistä puujaloista oli paitsi iloa myös ihan hyötyä.

  2. Heh, juuri tuota tarkoitin. Reps reps vaan Pekka, teillä olis varmaan mun miehen kans hauskaa. Mua piirittää kaikki kuoliaaksinaurattajat! 🙂

Jätä kommentti

css.php